színes, feliratos, életrajzi, romantikus, Ausztrál dráma, 127 perc, 2015

Tim és John, akárcsak a többi tizenéves, a középiskola évei alatt megismerkedett a szerelemmel. John a focicsapat kapitánya volt, Tim pedig tehetséges színész, aki a Rómeó és Júlia egyik mellékszerepét játszotta. Kapcsolatuk 15 éve alatt az élet kihívásait és nehézségeit, a távollétet, a kísértést, a diszkriminációt, a féltékenységet és a veszteségeket könnyedén vették, egészen addig, amíg nem szembesültek egy olyan problémával, amit a szerelem nem tud megoldani, és amely rendkívüli fenyegetést jelent kapcsolatukra.

L E T Ö L T É S

A feliratért köszönet Nicolasnak, a javításért PetyrB-nek.

10 HOZZÁSZÓLÁS

  1. P.s: Utánanéztem, és kiderült, hogy a film egy memoárból készült, melyet az egyik főszereplő által megformázott srác: Timothy Conigrave írt halála előtt. A memoárhoz (angol nyelven) könyv formájában hozzá lehet jutni neten, így meg is rendeltem. Kíváncsian várom.

  2. Amellett, hogy megtörtént események alapján készült egy két érdekesség még:
    – A valós Tim szülei statisztaként szerepeltek az esküvői jelenetben.
    – A filmben a valódi Conigrave család hálószobai telefonját használták kellékként.

  3. Nahát, ez érdekes. Köszi az infót!
    Időközben megérkezett a könyv, Ausztráliából. 😀 Szépen lassan haladok vele, mert nem könnyű olvasni az ausztrál frázisok miatt,de szép olvasmány. Tim a gyerekkorával kezdi, s azzal,hogy hogyan fedezte fel már 9 évesen melegségét …

  4. Izgalmas olvasmány volt a memoár, amelyből a film készült. Tegnap fejeztem be,s azt kell mondjam,hogy érdemes elolvasni,mert számos különbség van a memoár és a film között. Döbbenetes. Micsoda szerelem,micsoda hullámzások és visszatérések! Azt hiszem,hogy ez a két fiú életem végéig elkísér.