Színes, feliratos, olasz-francia-brazil-amerikai romantikus dráma, 132 perc, 2017

1983 nyarán, Észak-Olaszországban a 17 éves amerikai fiú, Elio Perlman (Timothée Chalamet) a családja XVII. századi villájában tölti napjait, kottákat másol és Marziával (Esther Garrel) flörtöl. Egy nap megérkezik Elio apjának (Michael Stuhlbarg), a görög-római kultúra professzorának új gyakornoka, a doktori disszertációján dolgozó Oliver (Armie Hammer). Ez a nyár örökre megváltoztatja Elio és Oliver életét.

A FILMET HÁROM GOLDEN GLOBE-DÍJRA JELÖLTÉK!

Kövess minket megújult facebook oldalunkon!

 

 

L E T Ö L T É S

O N L I N E     E-BOOK     FILMZENE

 

 

 

24 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Számomra az utóbbi idők leggyönyörűbben megkomponált alkotása. Minden egyes jelenet, filmkocka a helyén van. Zseniális színészi játék és karakterek, nagyon jó zene. Észak Itália amúgy is egy jó helyszín és különösen tetszett az is, hogy ’83-ban játszódik, a free-wifi kor előtt jóval. Minden elismerésem a stábnak!

 2. Az utóbbi idők második leginkább várt filmje volt részemről.
  Gyönyörű képi feldolgozás,lassú cselekmény, és remek színészi alakítások jellemzik ezt a filmet,mindamellett a film végén az édesapával való elbeszélgetés csodálatos. Bár így működne a világ, és ennyire egyszerű lenne minden. A várva várt katarzis a film végén nekem elmaradt. Kicsit üresnek éreztem a befejezést,no de ettől még kiváló meleg moziról van szó.

 3. Eszméletlenül hitelesen formázza meg a színészpalánta az álmodozó kamaszt, kiváncsivá tesz, hogy milyen is lehet az életben:) Tartok attól, hogy pont ilyen! És ahogy írányít és elveszi azt amire vágyik, hát felkrobácsolja az érzékeimet. És ez a párbeszéd, uhhhh:

  -Van olyan, amit Te nem tudsz?
  -Én semmit sem tudok…
  -Nos Nekem úgy tűnik , többet tudsz, mint bárki más errefelé..
  -Ha tudnád milyen keveset tudok azokról a dolgokról, amik igazán számítanak.
  -Milyen dolgok számítanak?
  -Tudod Te, milyen dolgok!”””
  :):)

  • Nagyon meglepődtem, hogy ez a film új, mert erős vizuális emlékeim voltak róla, pedig csak olvastam a könyvet, mint utólag kiderült. Bravó a rendezőnek és írónak, a film jól visszaadta a regényt, mégha nekem nem is tetszett se a könyv, se a film pont az olyan párbeszédek miatt, mint ez. Én erre biztos csak annyit tudnék mondani, hogy “Most mi van?!” Tele van a film is és a könyv is hasonló dialógusokkal. Szerintem ez a film bölcsész szakosoknak való 🙂

 4. Meg kellett néznem a filmet ismét, annyira jó. Először végig csak izgultam, hogy mikor fog lebukni a két srác, a részletek elkerülték a figyelmemet. Másodjára, mivel már tudtam mi fog történni, jobban tudtam figyelni egy-egy mondatra. Ilyen például az a jelenet, amikor az anya egy német könyvből fordít! A fiú szerintem tudatában sincs, hogy üzenni akarnak neki a szülei. Érdemes megnézni újból és újból!

 5. Köszönöm szépen. Olyan meleg film, melyben talán nem is a meleg-szál a legfontosabb, hanem az igen ritka emberi (apa-anya-gyermek-család-barát) kapcsolatok. A mű filozófiájára érdemes figyelni. 🙂

 6. Elolvastam a regényt is és mindenkinek csak ajánlani tudom! Sokkal bővebb a történet, mint a film. Ami a képernyőn egy-egy halvány utalás, azt a könyvben bővebben is kifejti a szerző. Olyan részek vannak, amik a filmben egyáltalán nem szerepelnek vagy másként történnek. Fontos szereplők jelennek meg, akik a filmben nincsenek, pedig jelentős szerepük van abban, hogy miként befolyásolja jelenlétük a két srác kapcsolatát. Például a beteg kislány.
  Persze az sem mellékes, hogy a könyv a hat hetet követő 20 év történéseiről is beszámol. Gondolom, az alapján készülnek majd a film tervezett folytatásai. A fiúk utána még többször is találkoznak ugyanis. A regény sokkal szabadabb, nem olyan szégyenlős, mint a film. Az is igaz viszont, hogy a filmben is van egy-két olyan jelenet, ami a könyvben nem található meg. Egyszóval: nem szabad kihagyni sem a filmet, sem a könyvet!

 7. A film lecserélésre került. Nincs alatta már a zavaró angol felirat!
  Letölthető a könyv is, az E-BOOK- ra kattintva. Epub formátumban van, így olvasható számítógépen (Pl. Sumatra PDF-el) és mobilon is!