Ugrás a tartalomra
x

Szivárványszínű festéssel hirdeti a büszkeséget a BMW 8 kabrió

A BMW ezzel csatlakozik az 50 éves LMBTQ Pride mozgalomhoz az Egyesült Államokban.

Június az LMBTQ Pride hónapja az Egyesült Államokban. A mozgalom idén 50 éves, a koronavírus-járvány azonban nem teszi lehetővé a hagyományos módon történő ünneplést. A BMW szivárványszínbe öltöztetett egy 8-as szériás kabriót, ezzel fejezi ki támogatását az LMBTQ közösség irányába.

A hírt a BMW amerikai Twitter- oldala jelentette be, az ott közzétettek alapján pedig ez még csak a kezdet. Egyelőre nem tudni, mit tervez a BMW, elképzelhető, hogy az M850i modell is szerepet kap. 

Ahogy történt ez tavaly is, amikor egy fehérre festett példány jelent meg New Yorkban, a 2019-es Pride felvonuláson.

Az idei parádét a koronavírus-járvány miatt törölték, június 28-án, vasárnap a virtuális térben lesz lehetőség csatlakozni az 1970-ben indult mozgalomhoz. Számos híresség jelezte részvételét az online eseményen, mely az idei évben a másság elfogadása mellett a koronavírus elleni küzdelem élharcosainak elismeréséről is szól. New York városában több mint 200 ezer fertőzöttet regisztráltak, az elhunytak száma pedig meghaladja a 17 ezret.

A BMW valószínűleg idén is kiemelt szerepel vállal a virtuális felvonulásban. A Jonathan Adler által tervezett kabriók tavaly VIP-vendégeket szállítottak New York utcáin, egy közel százezres tömeg élén. 2020-ban erre nem lesz lehetőség, azonban a BMW az online megjelenéssel is fontos társadalmi üzenetet közvetít.

www.alapjarat.hu